Hellen - 57 jaar

Directrice onderwijs | Nijmegen

Ja zeggen, terwijl je nee voelt. Een negatieve opbouw die jaren voortduurt. Je voelt jezelf slachtoffer van vele situaties. Een bodem voor dwangmatig gedrag. In mijn geval een uitvlucht zoeken in alcohol en het extreem schoonhouden van het huis en de tuin. 

Het kost zoveel energie dat er weinig energie overblijft voor leuke dingen. En de cirkel is rond; iedere ochtend een soort van meditatie om deze dag weer door te kunnen komen. Een opeenstapeling die het leven er niet aangenamer op maakt. 

Soms denk ik...het houdt pas op als ik dood ben. Dan heb ik eindelijk rust. 

Deze situatie bracht mij bij Johan. 

Op een zeer prettige manier liet Johan mij middels oefeningen en fijne gesprekken zien hoe ik het beste hiermee om kon gaan. 

Ik kreeg de oefeningen mee naar huis en ging die direct toepassen. Ik zei nee tegen situaties waar ik anders ja tegen zou hebben gezegd. Johan en ik bespraken de positieve gevolgen ervan. In een zeer kort tijdsbestek kreeg ik meer energie en voelde me sterker worden. De dwangmatigheid is voor een groot deel weg. Nu zal ik zelf door moeten gaan en niet verslappen. Erg prettig heb ik gewerkt met Johan, met zeer positieve gevolgen. 

Bijzonder vond ik het laatste gesprek; open en eerlijk zeiden we tegen elkaar wat we van elkaar vonden en van de manier waarop we hadden samengewerkt. 

Na jaren van strijd met mijzelf start nu een Nieuwe Fase! 

Hellen